joi, 28 august 2014

Numere favorizate la Loto, Putem calcula sansele de castig!

La Loto 6 din 49, putem estima castigurile?


O perioada de timp am facut un studiu statistic legat de sirurile de numere extrase la Loto 6 din 49.
Rezultatul a fost aproape incredibil.
Am aflat astfel ca intre un sir de numere ales si sirul de numere extras este o legatura bizara, ascunsa, as zice matematica...

Multi dintre noi extragem o viata intreaga acelasi sir de numere si nu castigam nimic. Altii insa extrag si ei acelasi sir de numere, dar castiga de mai multe ori in viata!
Exista o diferenta intre sirurile de numere din cele doua cazuri?

Cand am aflat adevarul, am crezut ca sirurile castigatoare sunt asemeni unei forte ascunse ale universului.
Ei bine, exista siruri de numere favorizate.

Sa luam de exemplu sirul

Observam ca el a adus doar cateva castiguri foarte mici si deci ar fi o prostie sa il jucam o viata intreaga.

Exista insa siruri de numere extrem de benefice
Exemplu:


Acest sir de numere este un exemplu de eficienta. Periodic revine cu castiguri de 3, 4 sau 5 numere.

Am vazut asadar ca exista siruri de numere care nu vor aduce niciodata un castig important, in timp ce alte siruri de numere pot aduce adevarate averi.

Un jucator adevarat nu alearga dupa castigul cel mare, ci dupa castiguri mai mici, dar cumulate pot multumi orice jucator.

Pentru a castiga trebuie sa facem cateva lucruri:
Mergem pe adresa Loteriei pentru a verifica sirurile de numere pe care le tragem.
Daca sirul de numere nu este prea des castigator, poate ca este mai bine sa il schimbam.
Va trebui sa facem testari de siruri, astfel incat sa avem cat mai multe exemple de castiguri ale sirului de numere.
Cand un sir ne atrage, calculam cate castiguri a adus in anuu verificati si scadem cheltuielile totale cu biletele loto 6 din 49.
Diferenta este castigul aproximativ ramas daca am fi jucat acest sir, dar si castigul estimat pentru aceeasi perioada de timp.
Cu alte cuvinte avem sansa sa calculam aproximativ viitoarele castiguri!

Daca sistemul de joc este cu adevarat serios, nu exista nici un motiv ca un sir castigator adeseori sa nu fie castigator si in viitor.

Pentru a grabi castigurile este bine a se juca simultan mai multe astfel de siruri de numere benefice.

Personal am constatat ca sansele la Loto sunt deseori strans legate de astfel de siruri de numere. Cei ce au sansa sa le joace permanent, vor fi in castig. Cei ce joaca doar siruri de numere slab castigatoare, vor pierde in cele mai multe cazuri, daca nu chiar o viata intreaga.

Secretul sirurilor de numere castigatoare este o enigma. Daca  exista cu adevarat o legatura intre numerele alese si sirul extras, putem sa ne gandim ca exista o logica aparte in univers legat de sansa de castig!
Personal tind sa cred ca avem de a face cu o lege matematica in univers care, ca si sirul de numere prime, ne ofera un sir de siruri cu numere favorizate in extragerile de noroc, printre care si Loto 6 din 49.

Oricare dintre cititori pot sa verifice cele scrise aici!
Succes, daca nu la un castig neaparat, la dezlegarea unei noi enigme : preferinta de catre univers a sirurilor favorabile la Loto!

miercuri, 27 august 2014

Tehnica gravurii pictate



Tehnica gravurii pictate nu se foloseste prea mult, fiind o tehnica de granita intre gravura si pictura. Sunt necesare cunostinte si abilitati specifice ambelor domenii.

Redau mai jos imaginea unei gravuri pictate, pe care am reusit sa o realizez nu demult. Ea este gravata pe panza in culori ulei si pictata ulterior in culori de apa, cat si de ulei...(se pot utiliza chiar si materiale utilizate in tehnica ornarii sticlei).



Materialele necesare:
-o placa de linoleum, sau o scandura (tei ar fi ideal) sau o scandura melaminata...
-o minifreza cu cap de freza divers, pentru saparea in adancime

Mod de lucru:
Placa de lemn melaminat se deseneaza si se traseaza contururi adanci cu fraza manuala.
Cu ajutorul unui rulou se intinde o culoare de ulei pe placa gravata.
Se aseaza panza preparata deasupra placii gravate si se preseaza bine pana cand obtinem transpunerea gravurii de pe placa pe panza. Presarea se poate realiza destul de bine apasand cu o lingura panza de placa gravata.
Se ridica cu grija panza imprimata de pe placa gravata.
Panza se picteaza in continuare cu pensulele, ca in cazul picturii.

Rezultatul acestei tehnici este extrem de interesant si atractiv. Imaginile pot fi destul de moderne si contemporane, artistul avand libertatea de a personaliza fiecare imprimare.

Aceasta tehnica a fost aplicata cu succes in propriul atelier casnic. In urma cu multi ani am invatat tehnica imprimarii prin linogravura. Pentru a realiza picturi imprimate in doua sau trei culori era nevoie de o gravura separata pentru fiecare dintre acestea.
Gravura pictata in tehnica descrisa, permite obtinerea de lucrari semigravate si semipictate. 

Daca vi se pare interesanta, astept un mesaj de la cititorii acestui material.
Adresa: gheorgheparascan@gmail.com

Sapca si coronita cu ochelari cu gaurele

Iata doua modalitati de a purta ochelari cu gaurele. Util si placut.
Orice sapca poate deveni la nevoie si instrument de citit...
La fel si o coronita pentru par poate starni curiozitatea copilelor si prin ei se poate obtine o publicitate mare pentru utilizarea ochelarilor cu gaurele, care la urma urmei sunt atat de utili la nevoie!

Gh. Parascan

Cum calculam varsta noastra reala si cati parinti avem?




Bunica, fiica si nepoata
au trait simultan in acelasi
Corp. Cand bunica era in-
sarcinata cu fiica, nepoata
era si ea in trupul fatului
(fiicei) sub forma de ovul
nefecundat.
Asta inseamna ca tatal ovulului
nepoatei este bunicul si tatal
spermatozoidului care a fost
cauza fecundarii acestuia, a fost
Sotul fiicei.
Asadar avem doua mame si doi
tati!
Viata noastra a inceput ca ovul
Inca din burtica bunicii si rezulta
Ca avem varsta:
Varsta ovulului pana la nasterea
mamei noastre+ varsta mamei
pana la nasterea noastra+ varsta
noastra dupa nastere!!!

Faptul ca o fetita se naste cu toate ovulele deja formate, inca din pantecul mamei sale, inseamna ca varsta tuturor fiilor ei in viata va fi egala, daca ne raportam la faptul ca viata fiecaruia dintre noi incepe ca ovul. Este extrem de important acest fapt!
Toti fratii dintr-o familie au aceeasi varsta, desi aparent s-au nascut in ani diferiti. Cu alte cuvinte, din punct de vedere al ovulelor toti fratii si surorile sunt siamezi. Copii pot avea insa tati diferiti, dar varsta lor ca ovul incepe in acelasi timp.
Astfel viata noastra reala este de:
9 luni in pantecul mamei ca fat in burtica bunicii + viata mamei dupa nastere pana la fecundarea ovulului din care provenim + 9 luni in pantecul mamei noastre ca ovul fecundat (fat) + viata noastra dupa nastere.
Astfel constatam ca de fapt am trait mult mai mult decat credeam, cca. 80 - 120 de ani.
Desi ovulele apar in aceeasi perioada, ne nastem in ani diferiti. Varsta noastra insa este aceeasi pentru toti fratii si surorile noastre. Cu cat ne nastem mai tarziu in familie, vom fi mai grabnic apropiati de imbatranire. Primii copii vor trai mai mult dupa nastere, iar ultimii vor avea caracteristicile oamenilor in varsta, vor fi mai bolnaviciosi...
La fel se intampla si la plante. Putem explica astfel de ce in ultima suta de ani padurile se usuca in mod accelerat. De fapt puietii din paduri provin din arbori seminceri. Se recolteaza samanta din arborii cei mai frumosi si mai inalti, adica din cei cu o varsta inaintata. Asta inseamna ca semintele sunt deja batrane ca origine a ovulelor. Astfel ca desi plantam padurile cu puiet tanar, acestea se vor imbolnavi si muri mai repede. Iata o greseala fantastica in silvicultura si agricultura de azi. Utilizarea in masa a semintelor de la arbori si plante cu varsta inaintata.
Pentru a indrepta lucrurile ar trebui recoltate semintele doar de la primii copii, primele plante din familia acestora. Astfel perioada de stagnare in uter sau plante se reduce si se pastreaza o viata mai indelungata a acestora dupa nastere, incoltire.


Suntem mult mai batrani decat ne credem! Viata nu incepe odata cu nasterea noastra, ci in pantecul fetitei fat in uterul bunicii noastre!

Ovulele si spermatozoizii sunt celule vii. Au propria viata: se misca, se hranesc, deci exista. Spermatozoidul este de fapt o celula procariota. Ovulul este o celula eucariota, insa fara nucleu. Acesta este spermatozoidul. Astfel prin fecundare, ovulul devine o celula eucariota completa si incepe procesul de multiplicare.

Exista insa posibilitatea sa descoperim faptul ca ovulul are o origine atomica sau moleculara in pantecul a mai multe zeci de generatii anterioare bunicii noastre, caz in care varsta noastra ar fi de sute sau mii de ani! Perioada dintre nastere si moarte este ultima secventa a vietii noastre. Suntem ca si fluturii. Trecem prin mai multe faze: atomice, moleculare, ovule + spermatozoizi, fat, fiinta vie nascuta. Incepem prin a trai in lumea atomilor, apoi prin cea a bacteriilor si sfarsim in ultima faza sa ne manifestam in lumea marilor fiinte, ca giganti biologici! Fiecare faza a vietii noastre reale este importanta si asemeni unei stele evoluam mii de ani si sfarsim creand noi fiinte ce vor urma acelasi traseu.


Gh. Parascan

Taina culorii florilor, enigme ce pot fi verificate!

TAINA CEA MARE A CULORILOR FLORILOR!

de Gheorghe PARASCAN 
Care este taina culorii florilor?
Intre anii 1986-1990, aveam sa descopar una din cele mai interesante taine ale lumii. Era atit de incredibila descoperirea incit abia dupa un an de zile de cercetari stiintifice experimentale aveam sa ma conving de realitatea ei:
EXISTA O MATAMATICA EXTRAORDINARA A PIGMENTILOR COLORATI AI FLORILOR.
Studiind culoarea atit ca pictor cit si ca biofizician am initiat mai multe tipuri de experimente:
I ) Am conceput un aparat care masura lumina reflectata de suprafete egale ale corpurilor diferite, dar colorate diferit. Rezultatul a fost incitant: INDIFERENT DE NATURA MATERIALULUI REFLECTORIZANT, DACA ACESTEA AVEAU CULORI SIMILARE, cantitatea de radiatie reflectata era aproape identica. In ce consta maretia acestui experiment? Era pentru prima data cind in mintea mea se ivea cu certitudine ideea independentei culorii fata de natura materialului. Mai tirziu , la Facultatea de Arte aveam sa intilnesc Tabelul lui ITEN, care reda procentele de culoare posibile de utilizat pe suprafata unui tablou. Curios: Datele obtinute de mine erau apropiate de ale acestuia, ceea ce insemna ca I-am aflat taina conceperii tabelului. Este interesant cum un experiment fizic a intrat in conceptiile artistilor fara sa-si dea seama, tocmai ei, care nu concep sa fie cumva deranjati spiritual de stiinta.
II ) Cel mai interesant experiment aveam sa il realizez ulterior. Adunam zilnic cite un exemplar de planta inflorita din fiecare specie existenta in parcul Hemeiusi Bacau, apoi le asezam in ordinea spectrului solar (ROGVAIV).
Daca in timpul verii aveam toate culorile spectrului solar regasit la flori, in toamna culorile cu nuante roscate au disparut dar au crescut numarul plantelor cu flori violete. Nu-mi venea sa cred dar era o realitate pe care trebuia sa o inteleg. A trebuit sa treaca un an intreg de experimente ca sa imi dau seama cum se afiseaza procentual culoarea florilor in functie de : anotimp, suprafata, numar de specii . Experientele au durat peste 3 ani de zile pentru confirmarea datelor. De fiecare data obtineam aceleasi rezultate matematice referitoare la procentele pigmentilor divers colorati ai plantelor inflorite!
IATA CITEVA DIN ACESTE INTERESANTE DESCOPERIRI:
A ) In conditii de mediu similare (anotimp + paralela geografica) pe intreaga planeta vom gasi aceleasi procente de culori la pigmentii florilor de pe o suprafata oarecare de teren.
B ) Indiferent de marimea suprafetelor de teren de pe care s-au recoltat plante cu flori, rezultatele procentelor de culoare au fost aproape identice.
C ) Indiferent de numarul de specii existent pe diverse suprafete de teren, procentele de culoare era aproximativ acelasi.
D ) Indiferent de gradul de poluare al suprafetelor de teren, desi se observa o reducere a numarului de plante, procentele de culoare ale pigmentilor florilor erau la fel cu ale terenurilor nepoluate.
C ) In anotimpul cald: gasim intreg spectrul de culori (exclusiv rosu si indigo), Plantele nu reflecta rosu deoarece il absoarbe in procesul de fotosinteza. Culorile roscate sint de fapt rosu vermion, fregvente de radiatii ce ies in mare parte din spectrul de absorbtie al plantelor. Pe de alta parte in experientele efectuate nu am intilnit culorile indigo (ar putea exista dar foarte rar) si nici roz! Ba am observat cum cca 50% din cercetatori si oameni (chiar si pictori) confunda violetul deschis cu rozul. Aceasta eroare se observa mai ales primavara cind privim florile pomilor. Multi considera ca sint roz cind la o privire mai atenta se vad violet deschis! Erorile din lucrarile de botanica sunt atit de dese incit realmente se impune rescrierea capitolelor referitoare la culoarea florilor. Am gasit chiar in carti utilizate in Universitati confuzii de genul: pe o pagina scria ca , conul de brad este carmin violaceu, iar la doua pagini sa scrie acelasi autor ca acelasi con est!
e carmin roscat. Eroarea, desi nu pare este imensa, cele doua culori se afla la capete diferite in spectrul optic. (Deseori am incercat sa propun un studiu de rescriere a culorii florilor in lucrarile de specialitate in functie de aflarea lungimilor de unda a culorilor nu ca acum folosind cuvinte cu un inalt grad de relativitate. Nu ar fi mai corect sa spunem ca o floare are culoarea cu frecventa X nanometrii, sau combinatia X+Y nanometrii ori Y+Z nanometrii?
D ) Iata procentele relative ale pigmentilor florilor in experimentele efectuate:
INDIGO ………0%
ROSU CARMIN…sub…1%
ORANJ………..1%
ROSU VERMION……1-2%
CARMIN VIOLACEU..2-3%
ALBASTRU……6-7%
GALBEN……..11-12%
ALB………..22-23%
VIOLET……..34-36%
In acest tabel din motive obiective (legi naturale) nu regasim rosu (permanent), indigoul, rozul. Pe de alta parte nuantele de aceeasi culoare s-au acumulat. Experientele au fost efectuate si pe un numar mai mare de nuante de culoare. Rezultatele au dus la acelasi tip de legi, de aceea am utilizat in general cumulul de nuante in culoarea de baza.
E ) Alte observatii interesante:
Daca o floare este alba ea de fapt are o compozitie de culori diferite care la nivelul de intensitate a luminii naturale, la nivelul creerului uman da culoarea alba.
O floare are 1, 2 sau 3 pigmenti.
O floare cu mai multi pigmenti de culoare are acesti pigmenti in aceeasi zona a spectrului culorilor ( ori spre rosu, ori spre violet).
Daca recoltam numai speciile ce au florile cu pigmenti de o anumita culoare putem afla matematic numarul speciilor cu flori de pe o suprafata, ce au alte culori.
Aceste legi de matematica procentuala dovedesc o proprietate genetica a grupurilor de plante. Practic putem considera ca plantele sunt unite practic intr-un singur organism planetar.
Dupa ce o padure este defrisata plantele cu flori invadatoare pe teren vor respecta mereu legile procentuale redate mai sus. Nu voi uita niciodata uimirea care m-a cuprins cind am gasit aceasta lege. Ce le impiedica pe plantele (speciile) cu flori de o anumita culoare sa fie mai multe sau mai putine ? Practic am constatat ca un teren invadat de specii cu flori deschise vor respecta etern curba procentelor de culoare!!! Este uimitoare aceasta observatie. E ca si cum pina si la nivelul culorii florilor am avea in natura o grila a existentei plantelor in natura. Culmea! Totul este matematica!!!
In mediile urbane, gradini artificiale, straturi etc, aceste legi sunt ignorate de oameni. Rezultatele sunt catastrofale: se ajunge la o denaturare a inter-relatiilor cromatice si nu numai dintre plante. Acest lucru semnifica si o dereglare a microorganismelor si substantelor din sol. Rentabilitatea ogoarelor descreste odata cu folosirea monoculturilor pe perioade lungi de timp. O iesire din situatie, modesta ce este drept, este rotatia speciilor pe un ogor in ani diferiti de cultura. In realitate prin intermediul buruienilor natura vrea sa se refaca, refacind policromia grupului de plante. Omul insa se ambitioneaza sa rupa acest echilibru matematic natural al culorii plantelor si utilizeaza substante chimice (ierbicide). Daca in termen scurt recoltele monoculturilor sunt mai mari, in timp solul va fi saracit pina la epuizare. Asadar o agricultura bioreala este agricultura cromatica Pe un sol se vor planta atitea plante cu flori cit sa respecte procentele naturale de culoare!
in grup. Astfel se vor construi semanatori pentru policultura ..
O alta observatie interesanta este faptul constatat ca pe un teren (poiana sau padure.) daca o specie de plante isi inchide florile o alta specie de plante si le deschide. Astfel permanent este respectat graficul de procente de culori ale speciilor cu flori deschise.
Florile de sera, trandafirii etc in care omul a produs modificari de culoare sunt la rindul lor plante bolnave cromatic. Lasate in libertate ele isi revin cu timpul la forma cromatica primara.
Cum puteti continua experimentele in tara in care va aflati?
De pe un teren in care nu exista interventii umane majore se recolteaza cite un exemplar din fiecare specie de plante cu flori deschise, atit flora de sol cit si arbori.
Se noteaza :
Numarul de ordine (eventual specia de plante)
Citi pigmenti are floarea: 1, 2 sau 3
Ce culori au pigmentii fiecarei specii analizate.
Se face cumulul de nuante de pigmenti (pe culoare) a tuturor plantelor analizate.
Se calculeaza procentele de culoare ale intregului grup de plante analizate.
Autorul acestui studiu va ureaza succes in redescoperirea uneia din cele mai incitante proprietati biologice : matematica culorii florilor!

Tocuri antistropi

Inventiile legate de indepartarea stropilor ce ne pateaza picioarele, pantalonii... sunt enorm de multe. Am avut ocazia sa studiez doar doua mormane de inventii pe acest subiect, doar pe doi ani, aflate in biblioteca OSIM Bucuresti. Aproape ca poti spune ca s-au inventat deja toate modalitatile antistropi.
Pe atunci aveam si eu cateva idei in acest sens. O idee interesanta era atasarea manuala a unui elestic pe tocul incaltamintei. Acest elastic avea o geometrie apta sa resoarba stropii in momentul ridicarii picioarelor, in cazul circulatiei prin mediu umed. Ideea era extrem de simpla si atractiva.



Tocurile inalte sunt si ele o gaselnita impotriva stropirii de catre incaltaminte. O solutie ar fi si tocul multielementi subtiri, mai ales pentru barbati.

Pantofi dama cu tritocuri, antistropi. Pe acelasi principiu se pot realiza si tocurile incaltarilor pentru barbati.




O metoda interesanta antistropi la incaltaminte este si saparea de gauri in tocuri pentru absorbtia stropilor inauntrul acestora , cand ridicam picioarele.

Aceste idei nu le-am intalnit expres in biblioteca de inventica, dar pana la un studiu de profil, pentru mine sunt ideile ce m-au macinat o vreme in urma cu 30 de ani, pe vremea Saloanelor Ingeniozitatii, Bucuresti, organizate de Revista Stiinte si Tehnica.

luni, 25 august 2014

Cartea cu ochelari cu gaurele Ochelari corectori de vedere cu gaurele


Cartea cu ochelari cu gaurele

Daca toate cartile vor avea atasate sau imprimate pe coperta ochelari cu gaurele?
Am reusi sa citim acea carte in toate conditiile, in calatorie, in jungla, avion...
Este o idee valabila?
Eu cred ca da. Acesti ochelari ar putea deveni usor de decupat si folosit. Este similar cazurilor in care orice intreprindere... este obligata sa faca scari pentru persoanele cu handicap.
Astfel ca prin mijlocirea cartilor ochelarii cu gaurele vor avea o publicitate si o utilitate deosebita.



Gh. Parascan


O inventie are viata numai daca o punem in aplicare si o facem cunoscuta. La ce folos sa am deja mai multe inventii, cu taxe platite, daca nici una din ele nu se aplica? In romania cam 90 % din inventii sunt doar pe hartie. In alte state majoritatea inventiilor se aplica, deoarece acestea se fac la locul de munca si nu la birou.... Cartea cu ochelari cu gaurele va putea insa sa fie usor realizata. La ce folos sa am o biblie, o carte buna, un ziar... daca nu am la indemana o pereche de ochelari clasici? Am putea crea ziarul cu ochelari cu gaurele. Cateva perforatii pe un colt al ziarului ar echivala cu astfel de ochelari. Desi sunt necesari, majoritatea celor in varsta ignora portul ochelarilor cu lentila: sunt suparatori, enerveaza purtatorul lor si in plus accelereaza deformarea vederii, cresc durerile de cap...  Cand este vorba de citit, am avea sansa sa cumparam odata cu cartea, ziarul... si ochelarii cu gaurele.





Etichete ochelari cu gaurele pentru produsele scrise minuscul

-produse farmaceutice (indicatii de folosire), etichetele pentru produsele chimice, alimentare, carti, contracte...








Inventia  este pe cat de inedita, pe atat de utila.

Metoda se refera la o noua metoda de a reface vederea incetosata. Odata cu batranetea, sau din alte motive medicale multi dintre noi nu mai pot citi ziarul. Privirea se incetoseaza, se dubleaza...
Pentru a ne recapata acuitatea vederii folosim de regula lentile de ochelari. Exista insa si o alta metoda prin care putem sa vedem, fara sa folosim ochelarii cu lentile.

Aceasta metoda  se refera in a utiliza un material opac in care se practica una, doua sau mai multe gaurele cu diametrul de aproximativ 1mm. Gaurelele au capacitatea de a focaliza imaginile asemeni unui aparat de fotografiat clasic. Imaginea obtinuta pe retina este mult micsorata si nu mai are dubluri...

Este interesant ca aceste cateva mici gaurele ne pot reda multora capacitatea de a putea citi literele, altfel imposibil de descifrat cu ochiul liber.

Inventia are mare merit in a asigura refacerea vazului la persoanele aflate in dificultate, izolate in zone geografice, fara posibilitatea de a procura ochelarii clasici cu lentile. Simpla p[erforare a unei hartii, carton, plastic... poate sa redea acuitatea vederii considerate bolnave, fara remediu.

Astfel avem in fata una din acele ingenioase inventii, care pe langa faptul ca readuce din nou in studiu vederea umana, are si un rol social, facand posibila refacerea vederii in cele mai izolate si sarace medii de pe planeta.
Dand mai departe acest material, fiecare dintre noi va putea participa la un act umanitar. Cu totii vom da mai departe posibilitatea de a vedea din nou a milioane de oameni.



duminică, 24 august 2014

Supa primordiala din care a aparut viata inca mai exista!

Supa primordiala din care a aparut viata inca mai exista!


Este uimitor cat de aproape de compozitia mediului primordial biologic se afla cercetatorii stiintifici. Cum arata asa zis supa primordiala in care s-a format prima celula vie?

In timp ce toti cercetatorii cauta sa estimeze compozitia chimica si fizica a mediului de acum 4,5 miliarde de ani si sa faca experimentari pentru a obtine celule vii, teoria structurii bioelectromagnetice celulare ne spune clar, ca mediul primordial, prima supa a fost de fapt si inca mai exista, sub forma a ceea ce numim NUCLEOPLASMA. Daca se admite faptul ca atomii si moleculele din nucleoplasma din nucleu, prin rezonanta cu undele gamma si x, au dat structurile A.D.N. si ribozomi, inseamna ca aceasta compozitie primitiva exista inca in fiecare dintre celulele de pe planeta.
Materia vie se adapteaza mediului, dar pastreaza in ea tot traseul evolutiei ei. Ca dovada sta si faptul ca lichidul intracelular uman are salinitatea apei de mare, adica a mediului in care stramosii nostrii au aparut ca fiinte pluricelulare.

Pe de alta parte, legile fizice au fost valabile si acum 4,5 miliarde de ani, cat si acum, ceea ce face ca sa presupunem ca nucleoplasma este in fapt supa primordiala in care a aparut prima celula vie. De fapt prima celula continea cel putin o structura de tip organit.  Teoria structurii bioelectromagnetice a demonstrat faptul ca radiatiile electromagnetice solare, ori terestre, pot crea in nucleoplasma si citoplasma structuri de tip organite, prin fenomenul de rezonanta de grup, cand mai multe molecule, atomi si macromolecule rezoneaza simultan, ca intreg, cu o anumita portiune spectrala.

Wikipedia   nucleoplasma

Wikipedia   citoplasma

Din informatiile vehiculate, nucleoplasma si citoplasma celulara, sunt alcatuite din structuri atomice, moleculare si macromoleculare de dimensiuni echivalente lungimilor de unda ale radiatiilor gamma si "x" indepartat, adica de cca. 1-50 angstromi. Acest fapt face ca nici un element din nucleoplesma si citoplasma sa rezoneze cu unde de lungime mare, de lungimi intense, ca radiatia rosie H alfa a atomului de Hidrogen din atmosfera solara. Rolul organitelor este tocmai acela de a absorbi radiatiile de lungimi mari din spectrul solar, radiatii intense, pe care au loc de fapt, spre exemplu fotosinteza...
Toate micile structuri din nucleoplasma si citoplasma pot sa creeze in comun si selectiv rezonant organite diverse capabile sa absoarba undele solare intense. Fenomenul este similar construirii de antene radio pentru a prinde o anumita lungime de unda. Acelasi lucru se intampla si in celula vie. Diversele materii minuscule se unesc in structuri pentru a rezona cu o anumita unda intensa din mediu. Astfel ca dimensiunea undei si a structurii rezonante se situeaza la nivele valorice similare cu cele din calculul antenelor radio. O antena radio eficienta percepe undele cuprinse intre 1 si 1/2 din dimensiunea antenei..
Legile fizice se regasesc in legile biofizice. Astfel se explica si de ce toate organitele celulare au dimensiuni aproximativ identice in toate tipurile de celule vii... Dimensiunile sunt impuse de dimensiunile undelor intense solare...

Supa primordiala nu putea fi alta decat nucleoplasma actuala din celulele vii. Poate putin diferentiata ca compozitie chimica, insa principiul de functionare fizic era acelasi ca si acum.

Planeta Pamant este plina de materie vie, astfel ca toate elementele constituirii nucleoplasmei sunt indeplinite in prezent. Din punct de vedere biofizic nu importa atat de mult structura fizico-chimica, mai ales daca oricare ar fi substantele, rezultatul constituirii organitelor rezonante ar fi acelasi.  Este ca si cum am bea zilnic ori apa, ori bere. Am continua in principiu sa existam si sa ne adaptam, dar dimensiunea organitelor noastre celulare ar ramane aceleasi.

Este posibil ca la un anumit moment dat natura sa fi realizat o combinatie de molecule, atomi si macromolecule, capabile sa rezonaze ca un singur corp la radiatiile selective intense din mediul ambiant.

Fenomenul rezonante este insa unul extrem de banal. Daca avem mai multe elemente materiale, fiecare rezonante la o anumita frecventa a undelor din mediu, vom observa ca unite, acestea percep si unde mult mai mari, rezonand ca un singur corp.  Daca la o muzicuta unim doua lamele, ele isi schimba frecventa de rezonanta.
Acelasi fenomen se intampla si in mediul celular. Substantele din nucleoplasma si citoplasma, prin combinare fizico-chimica devin organite rezonatoare cu cele mai intense frecvente electromagnetice din mediul spectral solar si terestru.
Dovada sta si faptul ca soarele emite cea mai intensa radiatie solara in domeniul undelor rosii, adica in acelasi domeniu de unde in care plantele, la nivel de clorofila "a" realizeaza fotosinteza...

Asadar, supa primordiala care a dat nastere celulelor vii se mai gaseste inca in interiorul fiecarei celule vii. Trebuie doar ca cercetatorii stiintifici sa isi ridice privirile spre ceea ce legile naturii ne spun zi de zi si ne arata realitatea, desi nu o vedem si se pare inca nu o intelegem...

sâmbătă, 23 august 2014

Teoria bioelectromagnetica a structurii celulelor vii


Teoria bioelectromagnetica a structurii celulelor vii


Autor: Gheorghe Parascan
gheorgheparascan@gmail.com


Teoria sustine ca organitele celulare au aparut prin rezonanta materialului din nucleoplasma si citoplasma cu radiatiile diverse din spectrul electromagnetic solar si terestru. Materialele de specialitate existente ofera date in care se pot observa dimensiunile similare in raport de 1 la 1/2 dintre lungimile de unda absorbite si dimensiunile organitelor celulare (in cazul cloroplastului a granumului clorofilian).
Aceste descoperiri pot si sustin ideea ca celulele vii sunt dependente de spectrul electromagnetic din mediul ambiant si nu de combinatiile chimice intracelulare. Combinatiile chimice vin si servesc capacitatea componentelor celulei, prin spectrele lor de emisie absorbtie atomice, sa rezoneze cu spectrul electromagnetic solar...
Astfel biofizicianul intra in jocul descoperirilor stiintifice ale secolului XXI, facand un pas decisiv in descifrarea tainelor celulelor vii.