Legile rezonentei intre structurile materiale si radiatiile electromagnetice
Legea rezonantei (unda si structura)
Pentru o lungime de unda electromagnetica "n" exista cel putin o structura de lungime "n" pana la "n"/2 cu, care intra in rezonanta.Reciproca legii rezonantei (structura si unda)
Pentru o structura (...molecula, macromolecula, corp...) exista cel putin o unda electromagnetica de lungime "n" pana la 2"n" cu, care rezoneaza.
Aceasta lege si reciproca ei sta la baza spectrului electromagnetic si a materiei atat organice, cat si anorganice. Cu ajutorul ei putem explica toate fenomenele observate in natura.
Intre unda electromagnetica si structurile materiale exista o reala legatura. O antena radio liniara are eficienta daca lungimea undei percepute este egala cu lungimea antenei, pana la lungimea jumatatii antenei!
Celula vie are organite de dimensiuni aflate in aceeasi relatie unda structura. Organitele sau structurile rezonante din celula vie sunt in raport de 1 la 1/2 din lungimea undelor prelucrate cu precadere. Iata descoperiri de o mare importanta ignorate de stiinta contemporana.
Lipsa de interes in ascultarea celor capabili de a da idei fundamentale noi in cercetarea stiintifica, a condus stiinta actuala intr-o balacareala fara nici o logica.
Practic in prezent stiinta se afla intr-o perioada similara cu cea a momentului in care cercetatorii credeau ca lumea este facuta din foc, apa, pamant si aer...
Culmea este faptul ca viziunea stiintifica aflata pe drumul actual nu duce nicaieri. Ori, legi din biofizica ne pot conduce catre o fereastra noua in cercetarea stiintifica. De ce sunt cercetatorii atat de obtuzi in a asculta si alte voci decat cele academice conservatoare? Pana si Wikipedia se dovedeste a ne oferi doar informatii stiintifice conservatoare, care sunt deja depasite de zeci de ani. Wikipedia este doar o imagine istorica a unei stiinte care in prezent este la ani lumina departare de ceea ce ne ofera ea.
Incapatanarea lumii stiintifice, intelectuale de a se pastra, conserva, asemeni muraturilor, in borcanele din rafurile stiintei, conduce la dezastre in istoria stiintei. Aceasta nu mai poate efectiv evolua si zeci de ani sunt pierduti in hatisurile unor conceptii invechite, clasicizate, medievale...
Daca printre cititorii acestor randuri sunt si vizionari, stiinta mai are clipe de salvare, de evolutie. Simpla pastrare a invataturilor din universitati nu duce nicaieri. Se stie ca cercetarea se afla cu cel putin 10 ani inaintea oricaror cunostinte aflate in scoli. Asrta inseamna ca invatamantul naste adevarati monstrii conservatori, lipsiti de viziuni evolutive. Acestia nu concep, cel mai adesea ca toate cunostintele sunt mai putin decat relative si sunt legate de o anumita perioada istorica. Stiinta este in permanenta schimbare. Conservatorismul academic este o prostie sociala, care impiedica efectiv evolutia cunoasterii.
Autor: Gheorghe Parascan
gheorgheparascan@gmail.com
exemplu you Tube