luni, 15 septembrie 2014

Teoria largita a structurii spectrale a Universului.


Teoria largita a structurii spectrale a Universului.

Autor: Gheorghe Parascan, 2014

Aproape ca nu exista observatie stiintifica care sa nu confirme ideea ca Universul este rezultatul evolutiei in cadrul spectrului electromagnetic. Pana in prezent nu am intalnit nici o piedica, intrebare, care sa nu isi gaseasca raspuns in aceasta teorie.

In plansa de mai sus sunt explicate unitar toate cele 4 forte fizice fundamentale:

1: Gravitatia

Daca avem un lant de unde cu lungime in descrestere, rezulta ca acesta poate fi si o structura electromagnetica pe axa spectrului electromagnetic. Undele de lungimi diferite pot exista simultan in acelasi spatiu tridimensional. Astfel sirul de unde vertical in spectrul electromagnetic va fi configurat pe axa frecventelor electromagnetice asemeni unui con, cu unda cu cea mai mare lungime catre zona radio a spectrului.

Sirurile de unde verticale in spectrul electromagnetic sunt de fapt structuri de tipul atomilor. Tocmai de aceea fiecare atom poseda un spectru de linii de emisie si absorbtie, asemeni unei amprente.

In acest caz doua structuri spectrale de acest fel nu se pot atinge la nivelul undelor mici din cauza ca la nivelul undelor mari, identice ca lungime de unda, apare fenomenul: doua unde cu aceeasi lungime de unda nu pot ocupa acelasi spatiu tridimensional.

Avand asadar atat o respingere a undelor mari si o atractie a undelor mici din doua siruri de unde vrticale in spectrul electromagnetic, rezulta:

- Gravitatia este capacitatea undelor de aceeasi frecventa,  izolate, de a se atrage reciproc, fara insa a ocupa simultan acelasi spatiu tridimensional.
- Atomii uniti in molecule si macromolecule se vor comporta asemeni sirurilor spectrale de unde electromagnetice.
- Corpurile sunt in fapt uniuni de molecule atomi si macromolecule ce convetuiesc asemeni sirurilor verticale pe axa frecventelor spectrului electromagnetic. Undele componente de lungimi similare se atrag, dar nu pot ocupa acelasi spatiu tridimensional. Undele de lungimi diferite cauta sa ucupa simultan acelasi spatiu tridimensional.
- La nivelul undelor mari din sirurile de unde variabile ca lungime de unda, apare fenomenul de respingere, ele suportand primele presiunea apropierii de alte siruri similare... Asadar avem gravitatia la nivel de unde mici si respingerea la nivel de unde mari! Avem astfel elementele de GRAVITATIE si RESPINGERE. Materia se apropie la nivelul frecventelor mici, sau undelor izolate, si se respinge la nivelul undelor identice ca lungime, ori supuse presiunii intre ele... Astfel nu vom mai vorbi izolat de fenomenele de atractie si de respingere. Acestea sunt rezultatul unui unic fenomen fizic, la nivelul undelor spectrului electromagnetic.

2. Forțele nucleare

"Bariera de potential. Nucleul format din protoni si neutroni este o formatie stabila, ceea ce da de nota ca intre nucleoni se exercita forte atractive foarte puternice, care, cel putin la distante mici, compenseaza si intrec fortele de repulsie electrostatice dintre protoni. Experientele de difuzie a particulelor au aratat ca distente inferioare lui 10cm nu se mai aplica riguros legea lui Colomb, intrucat peste fortele de repulsie se suprapun fortele de atractie. Cu acelesi rezultate s-au soldat si experientele de difuzie a protonilor si neutronilor rapizi. La distante mici apar forte atractive chiar si intre protoni. Fortele atractive dintre nucleoni care asigura coeziunea nucleului se numesc forte nucleare. Ele sunt forte de bataie scurta, se anuleaza foarte repede cu distanta, spre deosebire de fortele coulombiene care se resimt inca la distante considerabile (forte de bataie lunga). In consecinta fortele de atractie nucleare vor actiona numai intre nucleonii vecini, iar fortele de repulsie electrostatice intre toti protonii din nucleu. In campul electrostatic al nucleului protonul poseda energia potentiala."

In textul de mai sus se constata cum distanta este un punct important in elucidarea atractiei si respingerii. In prezent sunt mai multe teorii si fenomene descoperite care incearca elucidarea atractiei si respingerii atat la nivel atomic, ambiental, cat si cosmic. Aceste teorii sunt insa departe de a explica simplu si concis multitudinea de aspecte observate in natura.

Teoria largita a structurii spectrale a Universului este insa capabila de pasi importanti in explicarea tuturor fenomenelor observate. Avem un singur model teoretic capabil sa raspunda tuturor intrebarilor si sa explice observatiile.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu