duminică, 7 septembrie 2014

Cum arata lumea in interpretare electromagnetica

Cum arata lumea in interpretare electromagnetica

Tot ce primim din mediu se rezuma la actiuni ale spectrului electromagnetic. Acest camp este se pare infinit pe axa densitatilor (intensitatilor), cat si a frecventelor.



Universul electromagnetic este constituit din sfere concentrice, simultane spatial, dar diferentiate prin undele de lungimi diferite. Cum legile fizicii ne spun ca doua unde electromagnetice de lungimi diferite nu interactioneaza intre ele, rezulta ca lumea este constituita din spatii simultane, dar independente. Aceste spatii sunt monocrome si au fiecare o anumita lungime de unda predominanta ce o populeaza. Avem de fapt o ierarhie de universuri paralele, monocrome, independente si simultane spatial.

Fiecare dintre aceste asa zis universuri paralele este rodul unei anumite radiatii electromagnetice, de o anumita lungime de unda. Acestea sunt constituite ca o raza de lumina. Structura interna fiind spectrul electromagnetic... Curcubeul este rodul absorbtiei diferentiate a radiatiilor diverse in atmosfera umeda... Undele electromagnetice ajung diferentiat la adancimi in apa...
Lumea este stratificata pe axa frecventelor electromagnetice, chiar daca noi o vedem ca un singur spatiu. Este de fapt un polispatiu poliintens.

Daca am fi monocromi am trai intr-o lume in care am percepe spatiul tridimensional, la nivelul unei singure culori, dar cu o infinitate de densitati. Am fi oarecum asemeni sportivului care face surfing pe valurile marii.
In acest univers monocrom am avea ca organe de simt doar simtul tactil si eventual am vedea in spatiu prin doua organe de simt tactil expuse ca ochii umani, ori antenele insectelor.

Universul in care existam este insa policrom. Asta inseamna ca pe fiecare lungime de unda putem dezvolta organe de simt. Realitatea este ca organismul nostru poseda cinci simturi recunoscute si ca fiecare este specializat pe o anumita portiune spectrala. Dar fiecare organ de simt are rezonatori pentru o anumita unda electromagnetica. Simtim astfel culorile, simtim gusturile, temperaturile diferite, mirosurile...

Atat faptul ca atomii nu sunt monocromi, caci au spectre largi de emisie-absorbtie, ca fiintele vii nu sunt monocrome, fiind alcatuite din mii de radiatii diferite (atomice, moleculare, macromoleculare...), stelele si galaxiile fiind structuri policrome si ele, demonstreaza ca intre frecventele electromagnetice pot exista grupari , pachete spectrale de unde, din care suntem alcatuiti. Daca undele electromagnetice diferite ca lungime nu interactioneaza intre ele, pot insa alcatui pachete de unde pe care noi le numim: atomi, molecule, macromolecule, vietati, stele...

Din observatiile existente rezulta ca doua unde de aceeasi lungime nu pot ocupa acelasi spatiu, dar in conditii de presiune se pot contopi, rezultand o unda de lungime mult mai mare!
Acest fenomen are loc posibil in cel cunoscut ca radioactivitate naturala.

De asemeni o unda aflata sub stare de depresiune se poate rupe in doua... parti. Aceste parti vor avea lungimi de unda mult mai mici.

Un neutron se descompune in: proton + electron + gamma
Lungimea undei de 1m  se descompune in 1,5m + 3m + 10m (exemplu aproximativ)
Vedem cum lungimile de unda rezultante sunt de fapt un pachet de unde, dar de frecvente mai mici.
Masa  este rodul marilor frecvente, ca perceptie a noastra fata de microcosmosul electromagnetic.
Cu cat o unda creste in lungime va fi perceputa ca avand o masa mult diminuata.
Tocmai de aceea se observa in lumea particulelor cum descompunerea lor duce efectiv la obtinerea unor particule multiple , dar cu o masa ce tinde efectiv spre zero... Astfel se explica si fenomenul care chinuie mintile cercetatorilor fizicieni: pierderea masei particulelor prin divizare multipla...
Daca rupem o paine in doua, greutatea celor doua jumatati este injumatatita fata de intreg. Acest fapt se intampla pentru ca painea o rupem pe axa densitatilor electromagnetice. Daca rupem un atom in doua, de fapt descompunem un pachet de unde diferite ca lungime de unda. Asta va face ca masa lor totala sa difere de masa rezultata dupa dezmembrare. In acest caz ruperea are loc pe axa frecventelor electromagnetice!!!

Lumea stiintei actuale este un labirint de intrebari fara raspuns. Aceasta deoarece savantii vad lumea policrom, dar o interpreteaza monocrom!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu